1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Haberler
  4. Operatör B Kodları Listesi

Operatör B Kodları Listesi

Tarih : 15 Ocak 2022 Cumartesi 18:55

Bir süredir muhtemelen sizlerin de dikkatini çekmiştir. Artık telefonunuza kurumlardan gelen her bir SMS’in sonuna “B” ile başlayan B001, B002 ve B003 gibi kodlar eklendi. Örneğin,  Operatör Taşıyıcı  AYYILDIZ GSM’in kodu B177 olduğu için  size her mesaj gönderdiğinde sonuna bu kodu eklemek zorunda.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (“BTK”) tarafından Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet göstermek üzere yetkilendirilen işletmelere Numara Taşınabilirliği Sistemi “NTS” de dahil kullanılmak üzere operatör Marka, Unvan, İsim yerine kurum tarafından verilen B ile başlayan ve sonrasındaki 3 rakam.

Operatör Taşıyıcı Kodu aynı zamanda Numara Taşıma Sisteminde operatörlerin birbirlerini tanıma, yönlendirme, taşıma gibi işlemlerinde kullanılan kısa kod olarak kullanılmakta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Numara Taşınabilirliği Yönlendirme Kodları üzerinden işletmecinin Ulusal Numaralandırma Planında hangi numaralara hizmet verdiğini takip edebilmesine olanak sağlamaktadır.

Son düzenleme ile Numara Taşınabilirliği Yönlendirme Kodu diğer bir deyişle Operatör Taşıyıcı Seçim Kodu artık Kurumsal SMS gönderen firmaların gönderdikleri Başlıklı SMS Metin mesajlarının içerisinde eklenmesi zorunlu hale getirilmiştir. Kamu, Kurum, Özel Sektör, Vakif, Dernek, Şirket hatta şahsi dahi olsa Toplu SMS göndermek isteyen ve bu konuda bir operatörden Hizmet alan aboneler gönderdikleri Kısa Mesaj “Başlıklı SMS, Toplu SMS” içeriklerinde bu kodu eklemeleri ve SMS lerini bu şekilde göndermeleri gerekmektedir.

4 karakter içeren operatör kodu bilgisinin, SMS metni ile birleşmemesi için bir karakter boşluk bırakılarak toplamda 5 karakter olacak şekilde, Operatör Taşıyıcı tarafından  SMS metninin sonuna otomatik olarak eklenmesi sağlanacaktır.

Otomatik olarak eklenecek olan kod, 5 karakterden oluşacağı için, bundan sonra SMS metinlerinde kullanılabilecek karakter sayısı, ilk SMS için 155 karakter olacaktır.




Görüş ve Yorumlar Yorum Yaz

içerik hakkında soru, görüş ve yorumlarınızı yazın.

Yorum Yaz


* Adınız Soyadınız
* E-posta Adresiniz
* Mesajınız



Benzer Yazılar
İzinli Pazarlama ONAY ve RET Bildirim
İzinli Pazarlama ONAY ve RET Bildirim
Haberler | 27.01.2022

​Yeni yönetmelik kapsamında alıcı kitlenize ücretsiz ve kolay ret hakkı imkanı tanımanız gerekmektedir!

İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir?
İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir?
Haberler | 23.12.2020

​İleti Yönetim Sistemi (İYS), 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun.



Fırsat Habercisi
İndirimleri anında öğrenin.
mail
Arama Yap

Aramak istediğiniz kelimeyi yazın veya alternatifleri değerlendirin.